search

VIVIO OLEJ ze SŁODKICH MIGDAŁÓW 100 ml

11,00 zł

(11,00 zł szt.)

Brutto

Olej ze słodkich migdałów rafinowany 100ml VIVIOOlej jest wytłaczany ze słodkich nasion migdałowca. Ma bursztynowy kolor i niezbyt mocny, ale przyjemny zapach. To jeden z najstarszych i najlepszych surowców kosmetycznych. Olejek rafinowany.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin sklepu

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW SUROWIEC KOSMETYCZNY

Olej pochodzi z owoców drzew migdałowych, które osiągają wysokość do 10 metrów. Drzewo to należy do rodziny różowatych  i pochodzi z Azji Środkowej. Posiada owoc w postaci podłużnych, spłaszczonych pestkowców w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów.  Owoce po wysuszeniu nazywane są migdałami i sprzedawane są jako bakalie.

Olej z migdałów otrzymywany jest poprzez nasion drzewa migdałowego i tłoczony w temperaturze 30 stopni. Słodki olejek migdałowy ma zastosowanie w kosmetyce i farmaceutyce.

Olejek migdałowy jest powszechnie znany, jako olejek stosowany w aromaterapii, z uwagi na słodki zapach i miłą woń. Korzysta się z niego w produkcji kosmetyków. Jest odpowiedni do każdego typu cery i nie podrażnia. Stanowi składnik mydeł, emulsji do kąpieli i perfum.

OLEJ ze SŁODKICH MIGDAŁÓW 100 ml VIVIO

VIVIO


Opis

Olej ze słodkich migdałów rafinowany 100ml VIVIO
Olej jest wytłaczany ze słodkich nasion migdałowca. Ma bursztynowy kolor i niezbyt mocny, ale przyjemny zapach. To jeden z najstarszych i najlepszych surowców kosmetycznych. Olejek rafinowany.

Składniki zawarte w oleju mają wysokie zdolności nawilżania skóry – wśród nich znajdują się witaminy: A, B1, B6, B2, D i E, a także kwas oleinowy i linolowy.
Produkt łatwo wchłania się w skórę.
Jego działanie jest zbliżone do działania olejku arganowego.
Jest stosowany w celu regeneracji suchych i zniszczonych włosów, dlatego spotkamy go w wielu odżywkach.
Aplikacja olejku migdałowego jest niezwykle prosta. Wystarczy odrobinę wetrzeć w końcówki włosów, a po wchłonięciu je umyć. Produkt można także stosować jako wcierkę do skóry głowy (wzmacnia cebulki) oraz jako olejek do zabiegu olejowania włosów. Posiada właściwości nawilżające, dlatego wchodzi w skład kremów i balsamów. Można używać go jako preparatu do demakijażu albo kosmetyku do masażu.

Wykorzystanie oleju ze słodkich migdałów w kosmetyce:

olejek do masażu
baza wielu kosmetyków – lotionów, balsamów
składnik mydeł (olejek łatwo się zmydla)

VIVIO
5902115102301
2 Przedmioty
2021-10-21
Nowy produkt
chat Komentarze (0)

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: