search

BIOMUS GLICERYNA 1kg

16,00 zł

(16,00 zł szt.)

Brutto

Gliceryna roślinna - organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi cukrowych, dobrze rozpuszcza się w wodzie i tłuszczach. Gliceryna ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, farmaceutyce, przemyśle spożywczym oraz skórzanym.

Ilość

 

Regulamin sklepu

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Gliceryna roślinna gatunek czysty farmaceutyczny min. 99,5%
Gliceryna roślinna - organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi cukrowych, dobrze rozpuszcza się w wodzie i tłuszczach. Gliceryna ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, farmaceutyce, przemyśle spożywczym oraz skórzanym.

Zastosowanie gliceryny roślinnej
Gliceryna jest stosowana w produkcji kosmetyków nawilżających m.in. mydeł, kremów, balsamów i pomadek. Stosowana jest w przemyśle farmaceutycznym np. w produkcji maści oraz przy produkcji materiałów skórzanych, barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych. Gliceryna jest składnikiem płynów ( baz ). oraz składnikiem suplementów diety dla sportowców. W produktach spożywczych jest substancją wiążącą, emulgującą, rozpuszczającą oraz utrzymująca wilgoć. Na opakowaniach produktów znajduje się pod symbolem E422 zwłaszcza w wyrobach czekoladowych oraz produktach z dodatkiem suszonych owoców oraz gum do życia.

Gliceryna roślinna w kosmetyce.
- ma właściwości zbliżone do o wiele bardziej droższego kwasu hialuronowego; umożliwia wiązanie w naskórku wody,

- zapewnia odpowiednie nawilżenie skóry,

- wzmacnia odporność skóry na działanie wolny rodników,

- łagodzi podrażnienia i stany zapalne naskórka,

- poprawia elastyczność skóry i wygładza zmarszczki,

- redukuje szorstkość skóry na łokciach i kolanach oraz łagodzi nadmierne rogowacenie skóry stóp,

- wzmacnia słabe włosy i chroni przed wypadaniem.

Nie powinno się stosować gliceryny w postaci czystej bezpośrednio na skórę, ponieważ zamiast nawilżyć naskórek może doprowadzić do utraty wody w warstwach skóry. Glicerynę zaleca się łączyć z kwasami tłuszczowymi oraz gotowymi kosmetykami np. z odżywką do włosów, balsamem do ciała. Lecytyna stanowi świetne połączenie z gliceryną roślinną, obie substancje chronią przed wysuszeniem i stanowią barierę ochronną dla skóry przed czynnikami zewnętrznymi.

Kilka zastosowań gliceryny roślinnej w domu.
Czyszczenie lustra i okularów. Gliceryna zabezpiecza powierzchnię lustra przed parą wodną w łazience np. podczas gorącej kąpieli. Wystarczy po umyciu lustra przetrzeć je wilgotną szmatką z kilkoma kroplami gliceryny.

Pogromca kurzu. Domowy sposób na kurz, zwłaszcza przy pielęgnacji ciemnych mebli. Wycierając meble dodaj niewielką ilość gliceryny do wody i ściereczką wyczyść mebel. Gliceryna dokładnie zbierze kurz, nie pozostawi smug.

Nabłyszczy buty. Gliceryna jest wykorzystywana do pielęgnacji kaloszy bądź sandałów oraz wszelkich akcesoriów wykonanych z gumy. Dodatkowo nadaje im elastyczność.

Naturalny zmiękczacz do tkanin. Zabezpiecza i utrzymuje miękkość naszych ulubionych ubrań, zwłaszcza wełnianych swetrów. Do płukania rzeczy trzeba dodać łyżkę gliceryny.

Pielęgnacja przedmiotów szklanych:  gliceryna dodana do wody, którą myjemy okna, szyby w samochodzie, lustra oraz wszelkie przedmioty szklane nadaje połysk.  Gliceryna, także utrudnia osadzanie się brudu na powierzchni szklanej. Gliceryna przeciwdziała parowaniu zimą okularów oraz luster.  Kilka kropel gliceryny wystarczy do przetarcia lustra kub okularów.

Charakterystyka:
Nazwa: Gliceryna roślinna

Synonimy: Glicerol, łac. Glycerolum, propanotriol

Gatunek: Czysty farmaceutyczny, wysokogatunkowa

Czystość: Czysty min. 99,5% Ph Eur./USP

Wzór chemiczny: C3H8O3

Nr CAS: 56-81-5

Nr WE: 200-289-5

Kolor: czysta, klarowna, bezbarwna

VIVIO
5902409411102
7 Przedmioty
2022-02-19
Nowy produkt
chat Komentarze (0)